Aceştia au primit distincţia de ,,Excelenţă în educaţie”.
În total, 500 de elevi şi cadre didactice au fost premiaţi, iar instituţiile de învăţământ care au obţinut cele mai multe premii sunt următoarele:
Locul I: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, director Corega Constantin
Locul II: Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, director Turcu Adina Claudia
Locul III: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, director Zamfir Marinela Violeta
Locul III: Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, director Graur Smaranda
Unităţilor de învăţământ le-au fost repartizate, ca premiu, fonduri pentru dezvoltarea instituţională, iar directorii au fost premiaţi pentru performanţa managerială.
De asemenea au fost apreciate rezultatele extraordinare din învăţământul special şi din cel rural. Un premiu special pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului special a fost oferit Centrului Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca (director Cismaşu Vasilica), iar pentru dezvoltarea învăţământului rural – Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu (director Arion Daniela Maria).
Pentru al doilea an consecutiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a decis să premieze şi tinerii profesori care au ales să urmeze o carieră în învăţământ. Astfel, şapte tineri profesori clujeni, absolvenţi ai anului 2017, care au obţinut note între 9,50 şi 10 la prima lor participare la examenul de Titularizare au fost felicitaţi în cardul Galei de Excelenţă.
Premiul de Excelenţă în Educaţie i-a revenit, în acest an, elevului Streza Rareş de la Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă” Cluj-Napoca şi doamnelor profesor Miclea Cristina, respectiv Boar Felicia, care l-au pregătit. Rareş Streza, elev în clasa a XII-a, a obţinut, anul trecut, o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie şi numeroase premii la olimpiadele şi concursurile naţionale.
Premiul de Excelenţă se acordă în fiecare an unui elev şi profesorului său ca semn de recunoaştere a unor rezultate excepţionale obţinute în anul respectiv.
Premiul pentru întreaga activitate pusă în slujba învăţământului i-a revenit profesorului clujean Sândean Vasile. Fost director al Colegiului de Muzică ,,Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, domnul profesor şi-a câştigat respectul colegilor şi elevilor fiind un adevărat model profesoral şi o personalitate în domeniu.
Premiile de Excelenţă pentru elevii şi profesorii din domeniul vocaţional-artistic şi sportiv vor fi acordate în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei.